BOKTIPS INFÖR STUNDANDE DAGAR I HÄNGMATTAN

Vi vet inte var du helst tillbringar din sommar. Kanske är det i hängmattan? Sängen? Stranden? Liseberg? Rhodos? På dansbandsturné i Härjedalen?

Men, vi vet att bra litteratur kan hjälpa till att tända nya tankar oavsett var du är. Så ta en paus från alla måsten med släkten, grillen, gräsklippningen, snigelbekämpningen och försjunk in i en god bok i pappersformat, läsplatta eller ljudbok.

Då vi på Princip uppmuntrar mångfald och (allmän)bildning kommer här förslag på flera olika typer av titlar och böcker och ni får gärna fylla på i kommentarerna.

  • Lars Gustafssons Filosofier (finns att låna som e-bok)

I Filosofier har Lars Gustafsson samlat essäer kring olika problem i tiden. Han menar att filosofin är ett slags motsats till ideologin, som försöker ge mening i det meningslösa.

  • Marcel Prousts Madame de Breyves melankoliska sommar

En dekadent kärlekshistoria om längtan i ett 1800-talets Paris. Ett sätt att läsa Proust utan att behöva ta sig igenom tegelstenarna På spaning efter den tid som flytt.

  • Jonas Söderström - Jävla skitsystem

Boken manar till eftertanke för hur många usla system och usla IT lösningar finns. Tragik, en portion svart humor samt visst hopp utlovas.

  • Richard Rumelts - Good Strategy/Bad Strategy

En begriplig bok i hur man skiljer bra strategier från dåliga, samt tips och verktyg för att lyckas med det långsiktiga tänkandet.

  • Stuart Diamond - Getting more

Om du vill lära dig förhandla kan vi rekommendera denna utmärkta bok. Kanske börja träna hemma på din ev partner, svärföräldrar eller barn för en avslappad sommar?

  • Daniel Kahneman - Thinking, Fast and Slow

I en värld där känsla och intuition är viktigt för snabbhet kanske det inte är så dumt att tänka efter.

  • Malcom Gladwell - David and Goliath: Underdogs, Misfits and the art of Battling Gigants

Känner du dig ibland underlägsen i situationer när du egentligen är specialbegåvad? En underhållande bok om att slå från underläge.

  • Henrik Fexeus - Konsten att få mentala superkrafter

Varför inte träna hjärnan lite inför höstens utmaningar? Boken innehåller konkreta tips om mental träning. Kul och lättläst.

Det här var några tips på hyfsat seriösa böcker. Men det finns en oändlig mängd böcker att välja mellan. Kanske en vältummad gammal Nick Carter sitter fint eller mormors gamla kokbok? Men vad du än väljer så vill vi på Princip önska er all en riktigt god sommar och ser fram emot en spännande höst.