Ledarskap

Något som tas för givet eller är det viktigt?

Mitt ledarskap bygger på ca 30-års arbetslivserfarenhet från ett stort antal branscher och från olika delar av världen. Jag fick möjligheten att starta min skola för ledarskap i försvarsmakten i slutet på 80-talet. Min bestämdaste uppfattning är att det inte är dåligt ledarskap om det är dålig uppslutning på AW´n, kaffemaskinen inte funkar eller att vi inte har senaste versionen av mobiltelefon- det är saker som skall lösas i andra forum och med andra verktyg.

Jag har haft förmånen att möta många olika människor i många olika situationer, miljöer och förutsättningar vilket naturligtvis har påverkat mig och mitt ledarskap. Mina personliga avstamp i utövandet av ledarskap kommer från att ledarskap framförallt handlar om att ha ett varmt hjärta, en kall hjärna och rena händer. Med utgångspunkt från egna misstag och framgångar under otaliga ledarskapssituationer är jag övertygad om att de viktigaste framgångsfaktorerna för ett ”lyckat” ledarskap ligger i dessa fyra områden:

  • Mitt val av plats för att kunna visa ledarskap
  • Min förmåga att planera
  • Min förmåga att samarbeta
  • Min förmåga att kommunicera

Om jag lyckas med att balansera dessa framgångsfaktorer så lyckas jag också med ett situations anpassat ledarskap. Som i allt annat behövs också en smula tur och - ”ha lite matjord i fickorna”.

Jag vill avsluta med att tacka alla er som deltog i Princips frukostsevent på Scandic Continental den 7 november. Det var fantastiskt kul att ha er där och få dela mina erfarenheter kring ledarskap.

Värt att nämna är också att vi blivit Gasellföretag! =)

Nyfiken på Principmodellen?

Nyfikna på att läsa mer om våra tidiga uppdrag?

Referensuppdrag 2018