Slå ihop IT-utveckling, förvaltning och affärsutveckling?

I fredags hade vi förmånen att få prata inför en fullsatt åhörarsal på NFI om hur vi ser på att sammanföra IT-utveckling och förvaltning med affärsutvecklingen och organisationens ständiga förflyttning som utgångspunkt.

Det finns naturligtvis inga enkla, generiska lösningar och heller inte något facit. Däremot har vi lång erfarenhet av och många tankar kring detta. Metoder har tagits fram och använts i flera olika uppdrag, med olika förutsättningar men där målet varit likartat.

De flesta av våra kunder som gör denna förflyttning ser ganska snabbt vinsterna. De får relativt snabbt högre effekt ur sin produktutveckling men med en bibehållen känsla av kontroll. Självkänslan och medvetenheten om ansvaret, hos ett leveransteam som har ansvar för både utveckling och förvaltning med en direktkanal till verksamhetschefen, går nästan att ta på.

Genom att transformera traditionella förvaltningar till leveransteam så blir snart värden som tillit, ägarskap och samarbete en del av kulturen. Och chefen får högre effektivitet för mindre pengar och får lättare att prioritera och faktiskt se IT-leveransen stötta affärsmålen.

Låter inte det fantastiskt? Ring oss så berättar vi mer om hur vi skapat och skapar detta hos våra kunder, dela gärna!

Bilden illustrerar våra paketeringar kring detta område.

2018-06-16 18.20.47 (1)

Nyfiken på Principmodellen? Ladda ner en överskådlig modellgrafik!

Principmodellen pdf